kolmapäev, 25. veebruar 2009

Bag of Bones


Bag of Bones tuli välja 1998. aastal ning räägib kirjanikust nimega Mike Noonan. Ühel päeval sureb tema naine väga õnnetu juhuse tõttu, mistõttu tekib mehel writer's block. Lootes seda maha raputada, naaseb ta nende suvekoju, Maine's asuvasse Sara Laughs'i, mida ta on ka viimasel ajal unes näinud. Maine'i jõudes avastab ta, et rikkur Max Devore juhib asju ning üritab võita hooldusõigust surnud poja tütre Kyra üle. Kyra ja tema kergelt trailer-trash emaga saab Mike aga tuttavaks ning tunneb vajadust aidata. Sara Laughs'is on aga tegevuses jõud, mis töötavad nende vastu.


Stephen Kingi "Bag of Bones" on esimene raamat, mis ma temalt lugesin ning ka jätkuvalt lemmik (kuigi selle kõrvale Kingi teostest on nüüd tekkinud ka "The Dark Half"). Kuigi seda on mitmeid kordi läbi loetud, on ikka lõigud (kolmandast peatükist, kui ma õigesti mäletan), mida ma peaaegu et ei julgegi õhtul üksinda voodis lugeda. Sara Laughs kummitab ning kirjeldused Mike'i unenägudest ning Sara Laughs'i kohaleminekust ajavad kuklakarvad püsti.

Tuuakse sisse ka varem Maine'is asetsenud mustanahaliste ansambli ning nende esilauljanna räige saatuse, mis on üks, kuid mitte ainus, seksiga seotud lõik raamatust. Inimesi mõjutavad alati üpris korralikult iha, vägivald ning hirm ning neid kõiki kolme on "Bag of Bones'is" küllalt. Kaasahaarav, selline raamat, mida ei tahagi maha panna.

0 kommentaari: