neljapäev, 13. märts 2008

Needful Things


"Needful Things" avaldati esimest korda aastal 1991. See romaan on nii hästi läbi mõeldud, et seda on raske uskuda.

Teemaks see, kuidas ühel rahulikul päeval vaikses Castle Rock'i linnas avab uustulnuk nimega Leland Gaunt nende tänaval poe "Needful Things". Kõik peavad poe nime veidraks, kuid ometi ei suuda uudistama minemata jätta. Ometi leiabki iga inimene endale täpselt selle, mida ta kogu südamest tahtnud on. Seda kõike seejuures väga taskukohase hinna eest - ainus asi, mis Gaunt kliendilt veel palub, on ühe väikese triki tegemine, mis kõik näib väga süütu naljana mõne muu linnaelaniku kulul. Ainus, kes uuest poest ekstaasis pole, on šeriff Pangborn, kes hakkab uurima, ega Leland Gaunt ei ole kuidagi seotud linnaelanike järjest vägivaldsema käitumisega.

Minu jaoks oli imetlusväärne just see, kui ilusti kõik üksteisega kokku seotud sai. Ühel hetkel ma avastasin, et ma mõtlesin, et "Issand kui kaval Leland Gaunt ikka on.." ja siis tuli meelde, et nende keerdkäikude taga on ju siiski kirjanik, mitte väljamõeldud tegelane.
Kindlasti üks lemmikumatest Kingi raamatutest. Lihtsalt ei suutnud raamatut ära panna, nii oli vaja teada, mis siis ikkagi järgmiseks juhtub ja kuidas mõni inimene selle nalja peale reageerib. Mulle pakkus nalja see, et ka erinevate kirikute inimesed said lisaks oma usuerinevustele veel põhjusi, miks üksteisega kana kitkuda tarvis.

2 kommentaari:

Pisike pood ütles ...

I wanna make readie on teh bewk neow. <.<

shin(anai) tako! ütles ...

Yes, read it. :D Is awesooome.